Er is een manier om een menselijk lichaam te regenereren dat gesneden of verdwenen is. Laten we leren over het VACANTI MOUSE experiment om menselijke lichamen te regenereren.


Mensen kunnen geen delen zoals vingers of neuzen regenereren die bij ongelukken zijn afgesneden. Veel terminaal zieke mensen sterven omdat ze de organen die ze nodig hebben niet op tijd kunnen krijgen. Op dit moment is er geen goede manier om dit probleem op te lossen. Maar er zijn scheikundig ingenieurs die deze mensen hoop willen geven.

Dr. Charles Vacanti, directeur van het MIT Medical Center, en andere scheikundig ingenieurs werken aan het maken van menselijke oren door kraakbeencellen van runderen in het lichaam van muizen te plaatsen. Het kraakbeen waaruit het oor is opgebouwd kan niet worden gerepareerd als het zijn vorm verliest, aangeboren of verworven. Daarom proberen veel mensen, waaronder Charles Vacanti, oorvormige cellen te kweken in de rug van muizen. Deze muizen worden vacanti muizen genoemd.

Om de oren te maken, gebruiken de ingenieurs naaktmuizen. Een normale muis zou de runderchondrocyten die erin worden geïnjecteerd afstoten. Naakte muizen daarentegen zijn niet alleen haarloos door een mutatie, maar hebben ook een zeer zwak immuunsysteem. Deze naakte muizen bieden de runderchondrocyten de ruimte om te groeien en fungeren als energiebron om ze te helpen groeien.

Laten we het experimentele proces eens nader bekijken. Eerst wordt er een mal in de muis geplaatst om de runderchondrocyten te helpen groeien in de vorm van een oor. Het is belangrijk om te weten dat deze mal tussen de huid en spierlagen van de rat moet worden ingebracht. De mal is gemaakt van een materiaal dat lijkt op de draden die we meestal gebruiken bij operaties, dus het breekt af in water en kooldioxide na een bepaalde tijd in het lichaam. Het vormt ook een gaasachtige structuur waarvan 97% van de binnenkant gevuld is met lucht, waardoor de runderchondrocyten kunnen groeien in de lege ruimte die de lucht anders zou innemen. Na ongeveer drie maanden strekken de bloedvaten van de rat zich uit naar de koechondrocyten en voorzien ze van voedingsstoffen. De cellen differentiëren zich tussen het gaas en nadat de cellen zich hebben gevestigd in de vorm van een compleet menselijk oor, is het gaas volledig biologisch afbreekbaar.

Dit experiment is nog niet op mensen uitgevoerd. Omdat er rundercellen worden gebruikt, is er geen manier om ze bij mensen te transplanteren zonder dat het immuunsysteem ze afstoot. Ingenieurs geloven echter dat ze in de niet al te verre toekomst experimenten kunnen uitvoeren met menselijke cellen.

Er blijven ethische barrières. Je zou kunnen denken dat wanneer deze technologie gecommercialiseerd wordt, dieren slechts behandeld zullen worden als instrumenten om organen te produceren. In feite zullen er verschillende andere dieren nodig zijn om organen in het lichaam te maken, niet alleen eenvoudige onderdelen zoals oren. De ethiek van dierproeven wordt echter voortdurend onder de loep genomen en zonder deze offers zou de moderne biotechnologie niet zijn waar ze nu is. Natuurlijk moeten we deze dieren altijd dankbaar zijn, maar er zijn talloze anderen die nu lijden en chemische biologen over de hele wereld doen vandaag de dag nog steeds onderzoek.