Een verzameling sollicitatiebrieven van kandidaten die werk zoeken bij een marketingbedrijf. Deze zijn nuttig voor marketing majors of iedereen die op zoek is naar een baan bij een marketingbedrijf.


Fashion Marketing Persoonlijk Statement

Goedemiddag. Dit is ○○○. Ik studeer fashion marketing. Ik heb mijn hoofdvak gekozen met de droom om modeontwerper te worden, maar toen ik het vakgebied bestudeerde en er ervaring mee opdeed, realiseerde ik me dat fashion marketing het juiste vakgebied voor mij was. Vooral als zoon van een kleermaker was het vanzelfsprekend dat ik droomde van de modewereld, de wereld van de kleding. Onder invloed van mijn ouders, die me leerden creatief te zijn door verschillende samenlevingen en gebieden te ervaren in plaats van een stereotype, principieel persoon te zijn, groeide ik op met het ervaren van verschillende artistieke gebieden, wat de basis werd van mijn basisbekwaamheid en concurrentievermogen.

Ik ben een persoon met een uitdagende instelling, dus ik word gezien als een energiek persoon die altijd proactief is en altijd bereikt wat ik wil bereiken. Ik vind het ook leuk om met mensen om te gaan en veel te lachen, dus ik heb altijd flexibele interpersoonlijke relaties kunnen onderhouden. Door mijn universitaire cursussen heb ik mijn kennis op het gebied van mode, waar ik al van jongs af aan mee verbonden ben, kunnen verdiepen en ik heb mezelf voortdurend uitgedaagd door doelen en dromen te stellen op het gebied van fashion marketing. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat ik met mijn uitdagende instelling en expertise kan uitblinken in de modegerelateerde taken van uw bedrijf.

Ik begrijp de unieke omgeving van de babykledingmarkt, die verschilt van de confectiemarkt voor volwassenen, en ik solliciteer omdat ik geloof dat als ik stap voor stap in dit veld groei, ik in staat zal zijn om met expertise te groeien in een unieke positie. Ik geloof dat uw bedrijf een uniek concurrentievermogen heeft dat een babycultuur creëert. Als ik bij uw bedrijf kom werken, zal ik ernaar streven een snelgroeiende en gespecialiseerde kernpersoon te worden om gelijke tred te houden met de snelgroeiende marktsnelheid en het groeipotentieel van uw merk. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Hartelijk dank.
Marketing begeleidende brief

Goedemiddag, Mr. President. Dit is ○○○. Ik geloof dat er veel 'koningen' en 'kingmakers' in deze wereld zijn, en in de vraag of je een koning of een stralende kingmaker moet zijn, wil ik dat jouw bedrijf een strategische kingmaker is die van jouw klanten over de hele wereld koningen maakt, en ik wil een kingmaker zijn, een professionele marketeer die van jouw bedrijf een koning maakt.

Ik ben afgestudeerd in media public relations en heb door mijn lessen theorieën en kennis opgedaan over corporate public relations, media public relations, interne en externe marketing, enz. Na mijn derde jaar heb ik ook een jaar als assistent AE in Mccann's kantoor in Hongkong gewerkt via een overzees stageprogramma om praktijkervaring op te doen. Ik ben van mening dat uw marketingafdeling in een belangrijke positie verkeert om potentiële klanten nauwkeurig te informeren over uw uitstekende personeel, onderzoeksresultaten, prestaties, enz. en nieuwe klanten aan te trekken. Daarom ben ik gepassioneerd over het implementeren van marketing public relations strategieën op basis van mijn academische kennis en praktische ervaring.

Ik wil graag een koningmaker van uw bedrijf worden door uw basisgegevens te analyseren, online marketing te activeren en met passie een marketingplan op te stellen. Uw bedrijf is momenteel de nummer één in consulting. Ik denk dat u die positie nog sterker kunt maken door uw imago te versterken en klanten als eerste te benaderen. Als u mij de kans geeft, zal ik uitgroeien tot een professionele marketeer op dat gebied en eraan werken om van uw bedrijf een 'koning' te maken. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Dank u wel.
Marketing sollicitatiebrief

Goedemiddag, Mr. President. Mijn naam is ○○○. Ik ben opgegroeid met marketing en planning en heb via mijn moeder, die verkoopster is, met eigen ogen gezien hoe een goede marketingcase een bedrijf, de mensen erin en zelfs de maatschappij en cultuur kan veranderen. Op deze manier dacht ik dat mijn interesse en het leren over verschillende culturen eindeloos is. In die zin dacht ik dat het beleid van uw bedrijf om een systematisch systeem voor het cultiveren van talent te ontwikkelen om het potentieel van werknemers te ontwikkelen en professionals te stimuleren, evenals uw prestatiegerichte systeem, in lijn is met mijn droom om een marketingprofessional te worden die zich richt op internationale markten. Tijdens mijn academische loopbaan ben ik nieuwe uitdagingen aangegaan om mijn dorst naar nieuwe culturen en talen te bevredigen. Ik hoop in uw bedrijf mijn potentieel te ontdekken en mijn verschillende kwaliteiten tot uitdrukking te brengen om een internationale marketingprofessional te worden die snel kan inspelen op de veranderende tijden. Als cultureel directeur van de clubvereniging was ik verantwoordelijk voor de algemene planning van de festivals op de campus. Ik kreeg de taak om de idealen van elke club te plannen binnen een vastgesteld budget. Ik leerde de mensen en hun interesses kennen voordat ik de vertegenwoordigers van de clubs ontmoette en bereidde zelfs een actieplan voor bij eventuele crisissituaties. Het meest memorabele deel van mijn werk was het tekenen en nadenken over hoe te communiceren met mensen met verschillende interesses, wat me leerde dat rekening houden met variabelen, je erop voorbereiden en het menselijke hart in het oog houden leidt tot een completer product.

Ik wil graag een marketingprofessional worden die de harten van mensen beweegt in uw bedrijf, en als ik bij uw bedrijf kom werken, wil ik uitgroeien tot een talent op het gebied van wereldwijde marketing door mijn kennis, doorzettingsvermogen, actie en proactiviteit. Hartelijk dank.
Marketing sollicitatiebrief

Hallo, ik ben ○○○ en solliciteer naar een marketingbaan. Ik ben geboren in Pyeongchang, Gangwon-do, en gedurende mijn hele schooltijd ben ik klassenvoorzitter en voorzitter van mijn klas geweest. Dankzij mijn actieve en uitgesproken persoonlijkheid kreeg ik het vertrouwen van mijn vrienden en kon ik een leidende positie bekleden. Door mijn leiderschapsposities als klassenvoorzitter en voorzitter heb ik charismatisch leiderschap ontwikkeld om leerlingen te vertegenwoordigen en empathisch leiderschap om te luisteren naar de verhalen en verbeteringen van leerlingen. In mijn eerste jaar richtte ik een club op met de naam "Seoul Travel Club" en bezocht ik Namsan, 63 Building, Hangang Park, enz. met mijn vrienden die naar Seoul waren gekomen om te studeren. Door mijn actieve leiderschap en levendige persoonlijkheid maakte ik veel vrienden en connecties.

In mijn tweede jaar aan de universiteit besloot ik me te specialiseren in reclame en public relations en werd ik beroemd als een junior die mijn senioren opjaagde en irriteerde. Ik vond het belangrijk om niet alleen de belangrijkste kennis te leren die ik op school had geleerd, maar ook om te luisteren naar levendige verhalen uit de praktijk die ik op school niet kon leren. Toen ik mijn droom over reclame en marketing ontwikkelde, bedacht ik dat ik mijn kennis moest gebruiken om het handgemaakte eten van mijn moeder te promoten. Mijn moeder, die een gerenommeerde 'smaak' had in de buurt, maakte elk seizoen miso, gochujang en sojasaus, en ik wilde haar smaak bekend maken, eerst via blogs en sociale media, en daarna via een homepage die ik zelf had gemaakt. Toen de bestellingen uit het hele land binnenstroomden, registreerde ik me zelfs als bedrijf en won ik de eerste prijs in een ideeënwedstrijd voor thuiswinkel MD met het motief 'moedersmaak, gezonde natuur'.

Als marketeer voor uw bedrijf wil ik graag een planner worden die geweldige positionerings- en merkstrategieën bedenkt. Op basis van de bovengenoemde ervaring kan ik zeggen dat ik het vermogen heb om merkstrategieën te creëren met betrekking tot voeding, medicijnen en gezondheidssupplementen. Ik heb ook vertrouwen in mijn vermogen om de markt en statistieken te analyseren, en ik zal niet zelfgenoegzaam zijn en blijven studeren. In het bijzonder heb ik het meeste vertrouwen in promotionele activiteiten via blogs, sociale media en websites die uw bedrijf nodig heeft. Op basis van deze vaardigheden zal ik mijn rol spelen als een waardevolle marketeer voor uw bedrijf. Hartelijk dank.
Entertainment Business (Marketing) sollicitatiebrief

Goedemiddag, meneer de voorzitter. Mijn naam is ○○○. Ik heb een brede academische kennis. Nadat ik afstudeerde aan de universiteit, studeerde ik af in omroeptechnologie aan een universiteit gespecialiseerd in omroepen, en ik plande en produceerde ook drama's in een academische club binnen de afdeling. Ik leerde ook over aanverwante programma's, waardoor ik over veel vaardigheden beschikte om in het vakgebied te werken. Later stapte ik over naar een bedrijfsafdeling en probeerde ik iets te vinden waar ik goed in was door verwante vakgebieden te combineren met bedrijfskunde, en ik heb resultaten geboekt door veel externe activiteiten. Het is deze diversiteit aan ervaring die mij de juiste persoon maakt voor uw bedrijf. Ik heb geprobeerd multidisciplinair te zijn en mijn interesses om te zetten in een concurrentievoordeel, en ik heb hard gewerkt om mijn specialisatie niet te verliezen.

Toen ik een praktijkgerichte opleiding volgde, kon ik omgaan met verschillende montagegereedschappen die te maken hebben met uitzenden, zoals vaardigheden op het gebied van video-opnamen, montage en geluidsbewerking. In die tijd, toen ik schooldrama produceerde of filmstudenten hielp met monteren, communiceerde ik met vrienden van verschillende afstudeerrichtingen en leerde ik de kernvaardigheden van elke afstudeerrichting kennen. 

Ik denk dat deze vaardigheden, waaronder marketingexpertise en kennis van omroepgerelateerde gebieden, goed passen bij de visie van uw bedrijf als het grootste muziekbedrijf in Korea dat alle aspecten van de muziekindustrie overziet. Ik wil graag het beste uit mijn carrière bij uw bedrijf halen als iemand die mijn capaciteiten op vele manieren kan laten zien, maar die zichzelf ook voortdurend ontwikkelt om concurrerender te worden. Ik zal ernaar blijven streven om een persoon te worden die mijn taken met maximale efficiëntie kan vervullen en nieuwe waarde kan creëren. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Dank u wel.
Food and Beverage Marketing sollicitatiebrief

Goedemiddag, Mr. President. Mijn naam is ○○○. Mijn studieloopbaan kan worden beschreven als een sprint naar 'creatief'. Als studente reclame en public relations was 'creatief' het woord dat ik het meest hoorde en door dat woord ontstond mijn verlangen naar iets nieuws, iets creatiefs, iets wat anderen nog niet hadden gedaan. Ik deed mee aan veel wedstrijden en had veel mislukkingen. Toen deed ik mee aan de Love Rural Campaign-wedstrijd en ik won de wedstrijd met een video, een foto en een tekst die me aansprak. Het concept om iets nieuw leven in te blazen dat we door vertrouwdheid waren vergeten, drong precies door tot de harten van de juryleden en ik won de eerste prijs.

Met een overvloed aan coffeeshops en nog meer internationale merken die hun marktaandeel op de binnenlandse markt overnemen, is de manier om je van de massa te onderscheiden misschien wel een tekst die je klanten aanspreekt. Ik wil marketing creëren die duidelijk de kleuren van je bedrijf laat zien, en ik heb veel affectie voor je bedrijf als een binnenlands merk, en ik wil marketing creëren die het hart van elke Nr. 1 overbrengt op klanten, van de Nr. 1 barista in Korea, tot de Nr. 1 koffieboer in Korea, tot de Nr. 1 overzeese verkoopmedewerker die de Nr. 1 Chinese vestiging in Korea heeft geopend.

Als ik bij het bedrijf kom werken, zal ik zorgvuldig alle publiciteit, advertenties, promoties, evenementen, promoties, enz. van uw bedrijf analyseren die tot nu toe zijn uitgevoerd, evenals de publiciteitsstrategieën en status van uw concurrenten, zodat ik uw gepassioneerde marketeer kan worden die de smaak van uw koffie briljant kan marketen. Als nieuwe marketeer hoop ik dat u mij een kans geeft om mijn frisse ideeën met u te delen, dank u wel.
Marketing kandidaat sollicitatiebrief

Goedemiddag. Mijn naam is ○○○. Tijdens mijn studie bedrijfskunde heb ik actief gezocht naar verschillende externe activiteiten om mijn interesses te vinden. Door mijn externe activiteiten heb ik ervaring opgedaan als marketingassistent bij veel bedrijven, en omdat ik de kans kreeg om in het veld te werken, kon ik mijn hoofdvak vanuit een ander perspectief bekijken. In feite had ik van jongs af aan veel verschillen tussen wat me interesseerde en wat me niet interesseerde, maar door mijn externe activiteiten realiseerde ik me deze problemen en groeide ik veel door actief te proberen moeilijke problemen op te lossen. Met name omdat ik de kennis die ik op school heb geleerd in de praktijk kon toepassen, ben ik mijn studie gaan accepteren als mijn professionele vaardigheden in plaats van mijn academische kennis, en ik solliciteer bij uw bedrijf op het gebied van marketing omdat ik mijn vaardigheden op het gebied van marketing wil laten zien op basis van de ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan.

Als marketingassistent voor het moederbedrijf werd ik teamleider en nam ik actief deel aan externe activiteiten zoals het filmen van UCC en ondersteuning bij evenementen. Ik ondervond veel moeilijkheden omdat ik te maken kreeg met dingen die ik nooit eerder had meegemaakt, maar ik ontwikkelde probleemoplossende vaardigheden met de instelling dat er niets was dat ik niet kon doen, en het werk van mijn team werd uiteindelijk als beste geselecteerd. Ik denk dat dit resultaat nauw samenhangt met mijn geest voor uitdaging. Door mijn verschillende ervaringen heb ik geleerd hoe leuk het is om nieuwe uitdagingen aan te gaan en met vallen en opstaan resultaten te boeken.

Nu wil ik me aansluiten bij uw bedrijf, dat een visie heeft om de beste te zijn op het gebied van LED's, en een getalenteerd lid van uw bedrijf worden dat nieuwe uitdagingen aangaat en een nieuwe prestatie levert. Ik zal hard werken om mijn passie en probleemoplossende vaardigheden, die voortdurend worden uitgedaagd, en de uitstekende werkresultaten die daaruit voortvloeien, naar uw bedrijf te brengen. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Dank u wel.
Marketing persoonlijke verklaring

Goedemiddag. Mijn naam is ○○○. Ik ben geboren op het platteland, maar mijn vader stuurde me naar de stad om zelf te studeren. Ik bracht mijn middelbare schooltijd door in het huis van een familielid en was ver weg van mijn ouders, dus ik moest overal zelf voor zorgen en ik ontwikkelde een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarom voltooide ik mijn studie zonder te laat te komen of afwezig te zijn en probeerde ik verantwoordelijkheid en oprechtheid te tonen in alles wat ik deed, zodat ik niet zou achterblijven bij de verwachtingen van mijn ouders, die in mij geloofden.

Ik zou nooit een kans verraden die mij is gegeven door iemand die van jongs af aan in mij geloofde, en dat komt door het verantwoordelijkheidsgevoel dat ik krijg als ik niet bij mijn ouders woon. Daarom zal ik, als ik bij uw bedrijf kom werken, iemand zijn die een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en betrouwbaarheid zal tonen en er altijd naar zal streven om uw vertrouwen nooit te beschamen. Daarnaast heb ik ervaring in verschillende organisaties waar ik mijn beste beentje voor heb gezet. Met deze ervaring en dit verantwoordelijkheidsgevoel zal ik ernaar streven om een integraal onderdeel te zijn van de doelen van uw organisatie.

Als marketingprofessional voor uw bedrijf wil ik graag bijdragen aan het promoten van uw technische capaciteiten en het opbouwen van uw bedrijfsimago. Ik heb een sterk vertrouwen in de rol van marketing, vooral in de ontwikkeling van een enkel product, de planning van merkproducten en doelgerichte marketing. Ik hoop dat u mij zult selecteren zodat ik mijn capaciteiten volledig kan benutten en een getalenteerd persoon kan worden die uw bedrijf voordelen zal brengen. Hartelijk dank.
Marketing Planning sollicitatiebrief

Goedemiddag, Mr. President. Mijn naam is ○○○. Als docente culturele ervaring in een multicultureel centrum gaf ik les in Koreaans eten aan immigrantenvrouwen en leerde ik dat Koreaans eten niet alleen over de smaak, de vorm en het recept gaat, maar ook over vele verhalen en geschiedenis. Toen mijn interesse in Koreaans eten groeide, kon ik nadenken over de echte globalisering van Koreaans eten. In het bijzonder het kenmerkende product van uw bedrijf, kimchi, is al erkend voor zijn uitmuntendheid en wordt erkend als een cultuur die complexe en wetenschappelijke recepten combineert met Koreaanse gastvrijheid. Ik solliciteer omdat ik bij uw marketingteam wil komen als verhalenverteller om de vele verhalen van Koreaans eten en kimchi met de wereld te delen.

Als stagiair bij de Korean Food Foundation tijdens mijn studietijd had ik de leiding over de stand van de Korean Food Foundation op de World Food Expo, wat me inspireerde om te bestuderen hoe je Koreaans eten kunt promoten in een situatie waarin het niet wereldwijd bekend is, en ik werkte aan de promotie van Koreaans eten door de huidige status van overzeese restaurantactiviteiten en ondersteuning te analyseren, de behoeften van consumenten te analyseren en landspecifieke vraagonderzoeken uit te voeren. Ik geloof dat deze ervaringen mij zullen helpen om een samenwerkingsrelatie op te bouwen met uw bedrijf als marketeer in overzeese marketing.

Marktanalyse en behoeftenanalyse zijn zaken waar ik het meest in thuis ben, dus ik heb meer vertrouwen in de marketing van uw Koreaanse eten in het buitenland. Ik wil graag fungeren als een controletoren om het distributienetwerk uit te breiden en te beheren, zodat al uw producten de tafels van de wereld buiten Azië kunnen bereiken. En dat niet alleen, ik zou graag Koreaanse culinaire ervaringen en Koreaanse kookscholen in het buitenland willen opzetten en gespecialiseerd personeel opleiden om Koreaans eten te creëren dat de smaakpapillen van de wereld in vervoering brengt.

Ik geloof dat de beste marketing niet alleen bestaat uit woorden, maar ook uit het laten zien en winnen van het vertrouwen van de consument. Ik ben een marketeer wiens voeten sneller zijn dan mijn hoofd, en ik zal mijn best doen om uw producten het middelpunt te maken van de globalisering van Koreaans eten. Dank u wel.
Onderwijs (Marketing) sollicitatiebrief

Hallo, mijn naam is ○○○. Ik ben een uitdagend persoon die zich actief verdiept in de gebieden die mij interesseren. Daarom ben ik van jongs af aan blootgesteld aan verschillende gebieden en streef ik naar zelfontplooiing. Vooral nadat ik naar de universiteit ging, heb ik geprobeerd om verschillende vaardigheden te verwerven met betrekking tot mijn hoofdvak, bedrijfskunde. Naast basiskennis van computers heb ik ook vaardigheden verworven op het gebied van videobewerking en filmen door het maken van video-opdrachten tijdens externe activiteiten. Mijn grootste concurrentievoordeel is mijn talenkennis. Ik had het verlangen om de wereld rond te reizen door mijn taalvaardigheden te verbeteren, dus ging ik voor zes maanden naar de Filippijnen om in het buitenland te studeren en terwijl ik Engels leerde, leerde ik ook Japans van mijn Japanse kamergenoot.

Ik besloot om alleen te gaan backpacken om een breder perspectief te krijgen op de cultuur, taal en samenleving van elk land en ik ben erg trots op het feit dat ik alles alleen heb gedaan, van de voorbereiding tot het reizen. Hoewel ik als vrouwelijke solo-reiziger met een aantal gevaren werd geconfronteerd en mijn bagage werd gestolen, heb ik door alleen te reizen veel verschillende mensen ontmoet, mijn probleemoplossende vaardigheden ontwikkeld en ben ik volwassener en onafhankelijker geworden. Deze ervaringen stellen me ook in staat om proactief te zijn en uitdagingen aan te gaan bij nieuwe kansen en ervaringen.

Ik ben altijd een actief en proactief persoon geweest en heb altijd leiderschapsrollen op me genomen, vooral als vicevoorzitter van mijn afdeling, wat me heeft geholpen om mijn vermogen om flexibel met mensen om te gaan te ontwikkelen. Ik hoop een getalenteerd persoon te zijn die uw bedrijf kan helpen groeien op basis van mijn proactieve geest en leiderschap. Ik hoop dat mijn concurrentievermogen waardevol zal zijn voor uw bedrijf, en ik zal mezelf altijd ontwikkelen binnen uw bedrijf om een expert in mijn vakgebied te worden. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Dank u wel.
Food Service (Marketing) Persoonlijke verklaring

Hallo, ik ben ○○○, een kandidaat met een goede combinatie van theoretische en praktische ervaring. Ik ben een actieve en energieke persoonlijkheid die tijdens mijn schooltijd in elke klas een functie had. Ik houd er ook van mensen te ontmoeten en kennis en het leven met hen te delen, dus raakte ik als vanzelf geïnteresseerd in public relations en marketing. Daarom ben ik afgestudeerd in public relations en ben ik lid geworden van het team van de 7e Imagination Marketing School van KT&G om praktische kennis op te doen. Vanwege mijn passie voor public relations en marketing en mijn aanleg ervoor werd ik geselecteerd als beste team van de nationale kampen en kreeg ik ook de kans om deel te nemen aan praktische activiteiten.

Als gevolg hiervan heb ik zowel theoretische als praktische ervaring in public relations marketing en solliciteer ik naar een functie in uw organisatie. Uw merk betekent veel voor mij. Tijdens mijn studietijd werkte ik parttime bij een van uw vestigingen. Ik voelde de kracht van uw bedrijf toen ik verschillende drankjes maakte en aan mensen serveerde, en ik genoot van mijn werk toen ik luisterde naar de opmerkingen en reacties van klanten op de producten naast hen. Gaandeweg werd ik trots om deel uit te maken van jullie bedrijf.

Met deze trots wil ik me bij uw bedrijf aansluiten en uw merkwaarde als het meest Koreaanse maar toch internationale bedrijf met mijn eigen handen promoten en op de markt brengen. Ik zal een waardevolle aanvulling zijn voor uw bedrijf als een competent talent om uw merk in de wereld te promoten. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Dank u.
Sales Marketing Sollicitatiebrief

Hallo, mijn naam is ○○○, een sollicitant. Ik ben streng opgevoed door mijn vader, die soldaat is, en hij gaf me een flinke uitbrander, vooral als ik mijn taken niet op tijd af had. Deze strenge opvoeding heeft mijn persoonlijkheid gevormd tot het nemen van verantwoordelijkheid voor mijn werk tot het einde. Sinds ik naar de middelbare school ga, geeft mijn vader me bovendien advies en respect en zegt hij dat ik verantwoordelijkheid moet nemen voor mijn eigen daden. Dit verantwoordelijkheidsgevoel en mijn vaders geloof in mij leidden ertoe dat ik de gewoonte ontwikkelde om opdrachten vanaf het begin grondig voor te bereiden en af te maken, in plaats van ze te overhaasten. Op deze manier leerde ik al vroeg het gewicht van verantwoordelijkheid voor mijn daden en werd ik een persoon die op mijn woorden kon worden vertrouwd.

Samen met verantwoordelijkheid is vriendelijkheid een ander sterk punt waar ik aanspraak op kan maken. Ik hou van teamactiviteiten en probeer een sfeermaker te zijn. In het verleden was ik drie jaar lang lid van het planningsteam van de Bongsan Tal Dance Preservation Society en leidde ik de harmonie tussen de artiesten. Miscommunicatie verpest vaak een voorstelling, dus moest ik bemiddelen tussen de acteurs en een goede sfeer creëren, en door mijn inspanningen waren we in staat om met succes een harmonieuze voorstelling neer te zetten. Ik denk dat deze communicatievaardigheden je zullen helpen in je toekomstige werk.

Met mijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel en mijn vermogen om op te treden als sfeermaker en communicator, die ik van kinds af aan heb ontwikkeld, ben ik klaar om de uitdaging van verkoop en marketing in uw bedrijf aan te gaan. Met een grondige voorbereiding en een mentaliteit van vasthouden aan mijn doelen als ik ze eenmaal heb gesteld, zal ik altijd streven naar omzetgroei als verkoper in uw bedrijf. Hartelijk dank.
Food and Beverage (Marketing) sollicitatiebrief

Hallo, mijn naam is ○○○. Ik ben van jongs af aan opgevoed door mijn moeder, die me heeft geleerd om een persoon te zijn die mensen met oprechtheid en waardering behandelt. Ik leerde dat je meer van mensen kunt leren dan wat je op school kunt leren, dus ik leerde op een natuurlijke manier het leven te leiden door mensen persoonlijk te ontmoeten.

Ik heb marketing gestudeerd op de universiteit en ik heb ook psychologie, bedrijfskunde en andere vakken gestudeerd om marketing beter te kunnen bestuderen. Ik wist ook al van jongs af aan dat ik met mensen moest omgaan, dus ik probeerde hetzelfde te doen met mijn marketingstudie. Ik huurde een klein yongdal met een vriend en opende een "mobiel minicafé". Zo leerde ik over marketing door interactie met mensen.

Ik denk dat uw ondernemersmentaliteit goed bij mij past en ik zou graag de kans krijgen om mijn praktische kennis in te zetten voor uw marketinginspanningen. Ik zal aan de zijde van uw klanten staan om te zien hoe ze op uw producten reageren en ik zal de waarde van uw merk als het meest Koreaanse, maar mondiaal smakende bedrijf versterken. Hartelijk dank.
Marketing (merkmarketing) sollicitatiebrief

Hallo, mijn naam is ○○○. Mijn ouders zijn altijd betrokken geweest bij vrijwilligersactiviteiten, zoals maaltijdhelpers in verzorgingstehuizen en leden van de buurtwacht, en onder hun invloed heb ik een gevoel van dienstbaarheid en consideratie meegekregen. Bovendien zeiden mijn ouders altijd dat ik individualistisch maar niet egoïstisch moest zijn, dus ontwikkelde ik de gewoonte om eerst rekening te houden met anderen en mezelf in hun schoenen te plaatsen. Vooral door de vrijwilligersactiviteiten die ik onder invloed van mijn ouders ben begonnen, heb ik geleerd om iedereen te respecteren, ongeacht leeftijd of geslacht, in de wetenschap dat er van iedereen iets te leren valt.

Marketing vereist het vermogen om diensten en technologieën te benaderen en te begrijpen vanuit het perspectief van de klant die ze gebruikt, in plaats van de situatie waarin je de dienst verleent. Ik heb leren denken vanuit het perspectief van de klant door mijn stage bij een telecommunicatiebedrijf. Ik had realtime contact met klanten via sociale media en leerde hoe ik effectief kon vaststellen en presenteren wat ze nodig hadden. Ik heb ook in de marketing gewerkt en blogs geschreven met actuele reviews over nieuwe producten om ze toegankelijker te maken voor klanten. Ik solliciteer bij uw organisatie om een marketingprofessional te worden die nieuwe kanalen kan gebruiken om effectief inhoud te leveren.

Ik wil graag deel uitmaken van het marketingteam en luisteren naar de harten van uw klanten, de patiënten, door gebruik te maken van mijn ervaring als vrijwilliger. Ik wil ook graag deel uitmaken van het team dat effectieve marketingstrategieën kan bedenken door gebruik te maken van mijn loopbaanervaring. Ik zal ernaar streven om mijn creatieve communicatievaardigheden in uw organisatie te laten zien op basis van mijn empathie en zorg voor anderen op de eerste plaats. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken. Dank u wel.
Marketing/Public Relations motivatiebrief

Hallo, ik ben ○○○, die heeft geoefend in het zijn van een "teamspeler". Ik heb samenwerking altijd beschouwd als het meest ideale systeem waarin iedereen samenwerkt, en ik heb me altijd ingezet voor de belangen van het collectief, in de overtuiging dat alleen de oprechte toewijding van velen, en niet de solo-inspanningen van een competent persoon, stabiele resultaten kunnen opleveren.

Want hoewel het gemakkelijk lijkt om solo te spelen en niet aan anderen te denken, is het waarschijnlijker dat je uiteindelijk zelf de hele last draagt en dat je uiteindelijk te ver gaat.

Daarom heb ik er altijd naar gestreefd om het soort persoon te zijn dat de rollen waardeert die aan iedereen zijn toegewezen en dat in staat is om ieders deel naar zich toe te trekken, net zoals alle vier de ledematen van een lichaam het beste doen wat ze kunnen in hun respectieve posities. Ik heb er ook naar gestreefd om het soort persoon te zijn dat actief relaties cultiveert in plaats van te wachten tot iemand mij de hand reikt en iets geeft. Deze inspanningen hebben consequent vruchten afgeworpen, waardoor ik in staat ben om in harmonie samen te werken met welke groep dan ook waar ik deel van uitmaak.

Als ik bij uw bedrijf kom werken, zal ik een goed radertje zijn in het systeem van efficiënte analyse van producten en een promotiesysteem dat hun voordelen maximaliseert. Ik zal niet het pad van onredelijke zelfingenomenheid bewandelen, maar een wereld van samenwerking met iedereen nastreven, in plaats van een wereld waarin ik alleen aan zet ben. Dank u wel.

Marketing (productplanning) persoonlijke verklaring

Hallo allemaal. Mijn naam is ○○○ en ik ben opgegroeid in navolging van mijn vader, die zijn hele leven hard en eerlijk heeft gewerkt als verkoper van schoolkrantjes. Hij vertelde me dat ik "je eigen leven moest ontwerpen en een bijdrage moest leveren aan de maatschappij". Door het voorbeeld van mijn ouders over hoe het leven te leven, was ik in staat om de moeilijkheden van anderen te begrijpen, hun moeilijkheden te delen en een warme kijk op de wereld te hebben.

Ik ben ook erg extravert en sociaal, dus ik kan gemakkelijk opschieten met mensen die ik voor het eerst ontmoet, en ik heb een proactieve kant waardoor ik me snel kan aanpassen en integreren in nieuwe organisaties. Ik geef de voorkeur aan loyaliteit aan mensen boven materiële waarden en waardeer toewijding, verantwoordelijkheid en de relaties die ik aanga. Daarnaast ben ik zeer gefocust en betrokken als ik eenmaal aan de slag ga, wat me volgens mij zal helpen om geloofwaardigheid op te bouwen en mijn prestaties op marketinggebied voort te zetten.

Ik wil een productplanner in uw bedrijf zijn die de gedachten van klanten kan lezen en nieuwe markten kan creëren. Ik zal een productplanner zijn die altijd voorop loopt bij veranderingen, een productplanner die van producten houdt en liefde overbrengt op mensen. Ik wens u het allerbeste. Dank u wel.
Marketing sollicitatiebrief

Hallo, ik ben ○○○ aan het solliciteren naar een marketingbaan. Ik ben al sinds mijn studie gepassioneerd door publieke zaken. Ik leerde hoe ik interpersoonlijke relaties moest opbouwen toen ik als public relations-ondersteuner werkte voor de Incheon Cultural Foundation en de International Exchange Foundation, en ik kon mijn perspectief op het gebied van publieke diplomatie verbreden dat ik tijdens mijn studie niet kon zien. Later was ik de leider van het planningsteam van een project om een netwerk van Koreaanse taalonderwijsapplicaties voor buitenlanders op te bouwen in een startupwedstrijd op de campus en droeg ik ertoe bij dat het team een zilveren prijs won. Het project behaalde baanbrekende resultaten, zoals meer dan 10.000 mensen die het daadwerkelijk downloadden.

Ik geloof dat communicatie het allerbelangrijkste is in het organisatorische leven, en mijn ervaring als vicepresident van de Koreaanse Studentenvereniging en vicepresident van de studentenraad tijdens mijn middelbare schooljaren heeft me doen beseffen hoe belangrijk communicatie tussen mensen is. In het bijzonder als vicevoorzitter van de Koreaanse Studentenvereniging had ik eens een moeilijke tijd toen de studentenraad een Koreaans muziekfestival plande vanwege verschillende meningen. Ik bemiddelde in het midden, synthetiseerde de tegenstrijdige meningen van beide kanten, kwam met nieuwe ideeën en minimaliseerde het conflict. Ik realiseerde me het belang van communicatie, dialoog en communicatie en ik denk dat deze ervaring een belangrijke drijvende kracht zal zijn in mijn toekomstige organisatorische leven.

Tijdens mijn middelbare schooltijd in China zat ik op een American International High School en had ik veel mogelijkheden om vrienden te maken van verschillende nationaliteiten, dus mijn interesse in uw bedrijf kwam vanzelf toen ik verschillende mobiele boodschappers gebruikte om te communiceren met vrienden uit verschillende landen.

Ik geloof dat mijn ervaring op de middelbare school in China, mijn ervaring op de universiteit in de VS en mijn uitgebreide communicatie-ervaring van grote waarde zullen zijn voor de marketing van uw wereldwijde mobiele messengerbedrijf. Ik zal met veel enthousiasme werken aan het creëren van een marketingstrategie voor uw bedrijf in elk land en een voet aan de grond creëren voor uw bedrijf om snel te groeien op de wereldmarkt. Hartelijk dank.
Marketing sollicitatiebrief

Hallo, mijn naam is ○○○ en ik solliciteer naar een functie op de marketingafdeling. Als oudste van drie zussen kan ik zeggen dat ik een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een volwassen persoonlijkheid heb. Er is mij verteld dat ik volwassener en voorzichtiger ben dan mijn leeftijdsgenoten omdat ik meer voor anderen zorg dan voor mijn eigen belangen. Ik kreeg ook te horen "jij bent papa en mama" als mijn ouders er niet waren, waardoor ik me al vroeg realiseerde hoeveel verantwoordelijkheid en verplichtingen er komen kijken bij het handelen als een onafhankelijk, gezaghebbend individu. Deze voorzichtige en volwassen persoonlijkheid leidde ertoe dat ik op school klassenvertegenwoordiger werd, waardoor ik me realiseerde hoe belangrijk verantwoordelijkheid is.

Ik hou er ook van om mensen te ontmoeten en met ze te praten, waardoor ik op de universiteit een major in reclame en public relations ging doen. De marketing en psychologie die ik op de universiteit bestudeerde, hielpen me om mensen te begrijpen en met ze te werken.

Daarna werd ik een stagiair in het public relations team bij Google, waar ik in de vacature van een werknemer stapte die met ouderschapsverlof was, de taken van een werknemer op me nam en trouw mijn taken uitvoerde met de mindset van een werknemer in plaats van een stagiair. Uiteindelijk won ik een interne ideeënwedstrijd en werd ik na vier jaar als public relations-medewerker gepromoveerd om het team te leiden.

Ik solliciteer bij uw bedrijf op basis van mijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel, communicatievaardigheden en kennis van marketingpsychologie, waarvoor ik tijdens mijn carrière erkenning heb gekregen. Ik hoop bij uw bedrijf te komen werken en hard te werken om een getalenteerde public relations-professional te worden die mijn best zal doen om u te helpen de grootste bedrijven van het land aan te trekken om met u te overleggen. Hartelijk dank.
Marketing Manager Sollicitatiebrief

Hallo, meneer Lee. Mijn naam is ○○○. In mijn laatste jaar heb ik een cursus marketingonderzoek gevolgd en een teamproject gedaan. We maakten een vragenlijst om meningen te verzamelen van studenten op de campus en gebruikten de gegevens van 200 mensen om conclusies te trekken. Ik heb vier jaar lang journalistiek en public relations gestudeerd en twijfelde over mijn toekomst, maar door deze cursus ontdekte ik mijn aanleg voor marketing en sindsdien werk ik als marketeer en bouw ik aan mijn marketingvaardigheden.

Mijn adviseur zei tegen me toen ik een hoofdvak aan het kiezen was. "Je hebt veel creativiteit in planning en je bent goed in het overtuigen van anderen om je ideeën te accepteren." Toen ik dit hoorde van mijn professor, inspireerde het me om me meer te verdiepen in mijn afstudeerrichting en kreeg ik een beurs vanaf het eerste semester van mijn derde jaar tot mijn vierde jaar met een GPA van 4,12 op 4,5. Sindsdien heb ik deelgenomen aan veel verschillende projecten. Sindsdien heb ik als onderwijsassistent deelgenomen aan vele academische festivals over mediarelaties en heb ik verschillende kennis kunnen opdoen.

Ik wil graag mijn diep verworven academische kennis en de marketingvaardigheden die ik heb opgedaan door mijn activiteiten als marketeer bij uw bedrijf met existentiële resultaten laten zien. Ik wil graag een big data-expert worden bij uw bedrijf in het tijdperk van big data. Ik heb de problemen van verschillende universiteitsstudenten opgelost door mijn activiteiten als NAVER Intellectual, dus ik weet hoe ik op maat gemaakte diensten voor big data moet leveren. Ik heb vorig jaar ook meegedaan aan een presentatiewedstrijd en ben doorgedrongen tot de 16e ronde. Door deze ervaringen zou ik graag deel uitmaken van uw bedrijf waar ik behoeften kan ontdekken waar klanten zich zelf niet bewust van zijn en marketingideeën kan voorstellen voor nieuwe toekomstige industrieën. Hartelijk dank.
Marketing persoonlijke verklaring

Goedemiddag. Mijn naam is ○○○. Van jongs af aan ben ik dol op sport door de invloed van mijn vader, die leraar lichamelijke opvoeding is. Hoewel ik een meisje ben, ontwikkelde ik fysieke kracht door te sporten en werd ik trots op mijn concentratie en sportiviteit. Daardoor kon ik charismatisch leiderschap tonen als voorzitter van de leerlingenraad op de middelbare school en als vicevoorzitter op de universiteit leerde ik communicatie en dienend leiderschap. Ik streef er ook naar om een nauwgezet en detailgericht persoon te zijn, waardoor ik een persoonlijkheid heb die geen kleine details over het hoofd ziet bij alles wat ik doe, strenge normen voor mezelf hanteert en dingen op een verantwoordelijke manier wil afmaken.

Ik heb veel offline ervaring met het plannen van promoties. Beginnend met mijn vrijwilligerservaring als zaalwacht bij een internationaal filmfestival tijdens mijn eerste jaar op de universiteit, ben ik betrokken geweest bij het plannen van verschillende lokale festivals en artistieke optredens zoals mime-festivals en droomconcerten. Naarmate ik meer ervaring opdeed, realiseerde ik me dat ik aanleg heb voor het plannen van conventies, seminars en conferenties. Ik denk dat deze ervaringen me goed van pas zullen komen bij het beheren van de modelwoningen van uw nieuwe appartementen of kantoorgebouwen en bij het promotiewerk op locatie. 

Ik denk dat ik binnen 2-5 jaar nadat ik bij uw bedrijf ben komen werken, zal worden erkend als een doener en een medewerker op uw marketingafdeling. Ik zal een promotionele marketingprofessional zijn die met beide benen op de grond staat, strategieën in de praktijk brengt, een goede teamspeler is en bijdraagt aan de belangen van uw bedrijf. Ik zal ook mogelijkheden creëren om mijn internationale ervaring en kennis van vreemde talen te gebruiken om een betrouwbare marketingprofessional voor uw bedrijf te worden. Ik kijk ernaar uit om voor u te werken. Met vriendelijke groet.